Alcoolul, tutunul si economia Rusiei

Alcoolul, tutunul si economia Rusiei

09.04.2012 15:47 0 comentarii

Renuntarea la alcool si tutun aduce Rusia pe marginea prapastiei

Se pare ca rusii s-au indepartat de traditiile strabune. Din cauza campaniilor agresive anti-fumat si anti-baut, tot mai multi tineri rusi au luat-o pe cai gresite, adoptand o perspectiva healthy si ecologica, ca si stil de viata. Adica s-au lasat de fumat si de baut. Si asta a destabilizat economia Rusiei. De aceea ministrul de finante, Aleksei Kudrin, a fost nevoit sa faca un apel catre cetateni, pentru a-i readuce pe cele sapte carari, de-abia zarite prin fumul de tigara.

Alte efecte devastatoare ale acestei frenezii care a lovit poporul rus sunt:

- scaderea mortalitatii (dacapopulatia inceteaza sa moara din cazua consumului de alcool si tutun, statul va trebui sa revizuiasca platforma de protectie sociala. In afara de asta, se ingreuneaza pamantul in zona Rusiei si asta ar putea avea efecte apocaliptice la nivelul intregii planete.)

- cresterea numarului de sinucideri (cei care renunta la “painea si sarea” rusilor de sute de ani, incep sa vada realitatea inconjuratoare, stiu mereu ce spun si devin seriosi. Acesta este pasul final catre depresie, deci sinucidere. Desi sinuciderile ar putea compensa un pic scaderea din rata mortalitatii, nu sunt eficiente deoarece acest proces este anevoios, necesita timp, si nu are intotdeauna efectul scontat. Unii doar se schilodesc si statul trebuie sa ii intretina apoi.)

- interesul crescut fata de educatia generatiilor tinere (un pericol real, care pandeste orice comunitate din Rusia. Daca parintii vor incepe sa trimita din ce ince mai multi copii la scoala, va fi nevoie de profesori. Pe care statul va trebui sa ii plateasca.)

- amenintarea globala (renuntarea la alcool si tutun, va face loc in capetele rusilor pentru idei si perspective noi, la nivel global. Cine mai doreste un alt razboi rece?)

- distrugerea liantului social si pericolul revoltelor interne (lumea rusa se va scinda in doua tabere, care se vor uri si persecuta reciproc. Ecce, revolte sociale si razboi civil.)
Lista ar putea continua, dar mi-e frica sa nu cumva sa citeasca asta vreun rus treaz, care stie romana. Le-as da idei.

Articolul care a stat la baza acestui pamflet il puteti gasi pe realitatea.net

Postari asemanatoare:

Daca ti-a placut, lasa-ne un comentariu:


Trackbacks