Programatori

Programatori

22.02.2012 23:53 0 comentarii

Cate ceva despre “adevaratii programatori”.

Nu scriu specificatii. Utilizatorii trebuie sa se considere fericiti daca reusesc sa obtina un program de orice fel si vor lua ce li se da.

Nu-si comenteaza niciodata codul. Daca a fost greu de scris, va fi greu de inteles.

Nu scriu programe de aplicatii; ei programeaza direct in hardware. Adevaratii programatori sunt lucratori cu bitul. Programarea aplicatiilor este pentru cei nematurizati intelectual.

Nu lucreaza corect de prima data, dar daca au la dispozitie un calculator pot lucra in sesiuni de depanare doar de minimum 30 de ore.

Nu lucreaza niciodata de la 8 la 4. Daca sunt prin preajma pe la 8 dimineata, inseamna ca au lucrat toata noaptea.

Nu merg pe jos. Ei se deplaseaza in orice situatie folosind scaunul cu rotile. Nu folosesc picioarele decat atunci cand vor sa creasca productivitatea la tastare.

Nu practica tenisul sau orice alt sport care necesita schimbarea hainelor. Cataratul pe munte este OK, si, in acest sens, isi poarta incaltarile de catarat la lucru pentru a preveni cazul in care muntele s-ar ivi in mijlocul biroului.

Nu documenteaza. Documentatia este pentru oameni simpli care nu pot citi listinguri si descifra obiectivul.

Ei scriu cod real si nu pierd timpul cu declaratii, comentarii, sau orice altceva.

Ei stiu ca un cod structurat este o intriga destinata a-i priva de libertate; adevaratii programatori folosesc GOTO oriunde.

Nu au nevoie de mai mult de 6 caractere pentru a descrie variabilele.

Nu se sperie de erorile de executie. Acestea le produc, de altfel, delicii intelectuale. Ei au nevoie de erori ca de aer, fara ele productivitatea muncii ar scadea considerabil.

Nu scriu in BASIC. De fapt, nici un programator nu scrie in BASIC dupa varsta de 12 ani.

Nu scriu in FORTRAN. FORTRAN este pentru “capricii stresante” si mici cristalografii.

Nu scriu in COBOL. COBOL este pentru programatorii de aplicatii “voalati”.

Nu scriu in PL/1. PL/1 este pentru programatorii care nu se pot decide daca sa scrie in FORTRAN sau COBOL.

Nu scriu in PASCAL, BLISS sau ADA sau orice alt limbaj de programare “commie-pinko-fog”. De altfel, tipizarea puternica este pentru cei cu memorie slaba.

De fapt, adevaratii programatori nu programeaza deloc. Ei insa se antreneaza rescriind programe PROLOG in BASIC. In timpul liber se amuza procedand invers.

Daca totusi programeaza (extrem de rar), folosesc C si/sau C++, C#, iar realizarile sunt de tip WINDOWS. Noii adevarati programatori sunt puternic orientati pe obiecte (masini, calculatoare, etc..), noua metoda fiind pe masura nivelului lor intelectual.

Adevaratii programatori (nu) lucreaza bine in echipa, (nu) se inteleg (niciodata) cu beneficiarii, (nu) isi respecta (nici macar) programul propriu de lucru. Desi sunt rockeri, adora muzica simfonica, (nu) frecventeaza bibliotecile, folosesc produsele Colgate, iar pentru o buna functionare se alimenteaza cu cafea.

Pentru a fi complet independenti de mediul ambiant, si de nevoile proprii, promoveaza si folosesc cu deosebit succes Pampers. Adevaratii programatori sunt oameni PAMPERS.

Postari asemanatoare:

Daca ti-a placut, lasa-ne un comentariu:


Trackbacks