Dumnezeu – programator

Dumnezeu – programator

21.02.2012 22:51 0 comentarii

Si cator intrebari teologice care ne chinuie nu li s-ar raspunde corect daca ne-am gandi la Dumnezeu ca la un programator…

*  Controleaza Dumnezeu tot ce mi se оntоmpla in afurisita asta de viata? Ar putea… daca ar folosi un debugger, dar e asa plicticos sa verifici tot ce se petrece cu toate variabilele alea…
*  De ce da voie Dumnezeu raului sa se petreaca? Fiindca a crezut ca l-a eliminat de la versiunea intai.
*  Stie oare Dumnezeu totul? Ii place sa creada asta, dar e adesea surprins de ce poate descoperi echipa de testare.*  Ce-l face totusi sa intervina in treburile pamantenilor? Daca se produce o eroare critica, sistemul il suna pe mobil automat si El se logheaza de acasa оncercand s-o repare. Daca nu reuseste, atunci lucrurile pot astepta si pana maine dimineata.
*  Chiar a facut Dumnezeu lumea in sapte zile? Mda, de fapt sapte zile si sapte nopti, pe cand traia cu acadele si coca-cola. Intr-a saptea, s-a dus acasa si si-a dat seama ca-l lasase nevasta.
*  Cum de s-a dus vremea miracolelor? Aia era faza de dezvoltare. Acum e faza de intretinere.
*  Cine e Satan? Satan e seful de departament care crede ca are mai multa putere decat de fapt detine, asa ca toti cei ce nu sunt programatori le e groaznic de frica de el. Dumnezeu il considera agasant, dar lipsit de relevanta.
*  Care e rolul pacatosilor? Pacatosii sunt oameni care gasesc tot timpul metode de a aiuri sistemul, desi Dumnezeu l-a gandit rezistent la idiotenia omeneasca.
*  Unde mergem dupa ce murim? Pe un DVD de backup.
*  Ne vom reincarna? Nu, daca nu se va ivi o nevoie deosebita de a va recreea. Si cum cautatul prin fisierele backup este una dintre cele mai triste sarcini, chiar de se va ivi nevoia, Dumnezeu mai mult ca sigur va spune ca DVD-ul s-a sters din greseala.
*  Sunt oare unic si special оn acest univers? Exista peste 10.000 de companii care ruleaza copii identice ale tale in versiunea aceasta.
*  Care e scopul universului? Dumnezeu l-a creat cu eleganta si simplitate, dar pe urma utilizatori lipsiti de tact i-au cerut sa adauge o serie de functii idioate facandu-l mai complicat si mai scump ca oricand.
*  Daca ma rog, Dumnezeu o sa ma auda? Poti sa-ncerci sa-ti pierzi timpul spunandu-i ce sa faca, dar mai bine il lasi sa programeze cum crede de cuviinta.
*  Care este religia cea adevarata? Toate sistemele au avantaje si dezavantaje, asa ca alege-l pe cel care iti satisface mai multe nevoi si nu te lasa convertit.
*  Cum sa ma feresc de rau? Schimba-ti parola in fiecare luna si nu-ti pune parola un nume propriu, un cuvant de uz curent sau o data, cum ar fi ziua ta de nastere.
*  Unii oameni pretind ca-L pot auzi pe Dumnezeu. E adevarat? E mult mai probabil sa primeasca e-mail. Unii oameni spun ca Dumnezeu e iubire.
*  Abort, Retry, Fail? Asta nu e o intrebare. Reformulati-va problema.

Postari asemanatoare:

Daca ti-a placut, lasa-ne un comentariu:


Trackbacks