Legea Pruteanu

Legea Pruteanu

29.02.2012 11:27 0 comentarii

Uniunea pentru Reconstructia  Romaniei a adresat senatorului George Pruteanu o scrisoare  deschisa BUCURESTI, 11 oct (Mediafax) – Uniunea pentru  Reconstructia Romaniei(URR) a adresat senatorului George Pruteanu – initiatorului  legii pentru folosirea limbii romane in locuri, relatii si  institutii publice – o scrisoare deschisa redactata conform  prevederilor incluse in acest proiect legislativ. Transmitem in continuare textul scrisorii deschise  semnate de Cosmin Alexandru, presedintele URR:

“Am urmarit cu neplacuta surprindere prestatia dumneavoastra pe viu(live) de la spectacolul de vorbe(talk show-ul) de luni, 7 octombrie, de la spectacolul lui Tuca(Tuca Show). Ati fost rece(cool) in enormitatile pe care le  debitati, desi nu erati in timpul prim(prime-time).  Aflandu-ne imediat dupa semnarea acordului stai-langa(stand-by) cu FMI-ul, inaintea aderarii la OTAN(NATO) si in  timpul preluarii dobandirii comunitare(acquis-ului comunitar), ne ingrijoreaza faptul ca v-ati asezat in pozitia prajinii(pole-position) pentru promovarea acestui proiect legislativ anacronic, pe care il sustineti cot la cot cu alti retrograzi din PSD si PRM. Nu stim daca acest proiect este  doar un exercitiu de pietare politica(marketing politic) pentru imaginea persoanei dumneavoastra sau rezultatul unei furtuni in creier(brainstorming) si nici cata presiune sau hol(lobby) ati facut pentru el, dar va dam un sfat:
Dati liber intr-o seara pazitorului de corp(bodyguard-ului) si daca nu aveti la indemana un caine fierbinte(hot dog) sau un sanvis de Hamburg(hamburger), deschideti un pachet de bete(sticks-uri) pe care il puteti  gasi la superpiata  (supermarket) la adunatura de magazine(mall) sau, daca aveti  legitimatie, chiar la banul jos si cara(cash and carry). Il  mai puteti obtine si in urma unei actiuni de mostrare(sampling) efectuata de vreun tanar marfar(merchandiser) sau  vreun promovator(promoter). Apoi luati aparatul de pus in  varful poalei(adica laptop-ul), conectati la el un soarece(mouse) si incepeti sa navigati pe tesatura(adica web).
S-ar putea sa va apara pe ecran reclame la  diferite firme – <Doar fa-o> (Just do it) sau <Al  dumneavoastra digitalizat> (Digitally yours) sau <Viitorul e portocaliu> (The future is orange) sau altele din care suntem convinsi ca  nu veti intelege nimic.
Presupunand ca furnazorul dumneavoastra de intre-retele(internet) are un servitor(server) puternic, in functie de  discul tare(hard disk-ul) si materia moale(software-ul) de care dispuneti veti afla unde a ajuns omenirea in materie de comunicare libera la inceputul sec. XXI si cat de departe de asta e locul in care vreti dumneavoastra sa priponiti limba romana.
Dupa ce v-ati lamurit, fara sa mai asteptati hranire pe la spate(feed-back) de la noi, dati curs unuia din urmatoarele indemnuri:
Back off, Get a life, Sue yourself, Spare us, Get lost, Enough is enough, Bye-bye!”

Postari asemanatoare:

Daca ti-a placut, lasa-ne un comentariu:


Trackbacks