Greierele si Furnica

Greierele si Furnica

27.02.2012 22:41 0 comentarii

Versiunea Originala (Demodata)
Furnica a muncit din greu in caldura verii, agonisind bob cu bob si facand provizii pentru iarna. Greierele se uita cu dispret si radea de Furnica care muncea; el statea la plaja, canta si dansa toata vara. Cand a venit iarna, Furnica statea confortabil la caldura, cu masa plina de bucate. Greierele neagonisind din timp nu avea nici adapost nici mancare si a murit in frig.

Versiunea Moderna (Emancipata “Politically Correct”)
Incepe la fel, insa cand vine iarna Greierele tremurind, cheama media intr-o conferinta de presa aratand cu degetul spre Furnica intreaba “cum este admis ca unii sa fie lasati sa se lafaie in caldura cu camarile pline, in timp ce altii sunt lasati sa moara de frig si foame”. ABC, CBS si NBC arata publicului imagini ale Greierului infometat si zgribulit alaturi de imaginea Furnicii care huzureste in confort cu masa plina de bunatati. America si intreaga lume democrata este socata de acest contrast si de atata nedreptate. Cum este posibil ca intr-o tara libera si atat de bogata, sarmanul Greiere sa fie lasat sa sufere?
Reprezentanti ai ANPGV (Asociatia Nationala pentru Promovarea Gandacilor Verzi) apar in cadrul programului lui Ted Kopel “Night Line” si acuza Furnica de “persecutie verde” sustinand ca Greierele este victima a 30 de milioane de ani de “anti-verzism”. George Bush si Newt Geingrich apar la CBS Evening News spunand, in fata unui foarte ingrijorat Dan Rather, ca vor face totul pentru ca Greierului sa nu-i fie refuzata prosperitatea, de catre cei ce au beneficiat nejust de avantajele verii. Richard Gephardt exclama intr-un interviu cu Peter Jennings ca Furnica s-a imbogatit pe spatele Greierului, si solicita o taxa speciala pentru Furnica, pentru a-si plati “partea dreapta”. In fine, EEOC adopta “Actul de Egalitate Economica si Lupta impotriva Anti-Verzismului”, retroactiv de la inceputul verii trecute.
Furnica este aspru amendata pentru ca nu a angajat un numar proportional de gandaci verzi. Nemaiavand bani sa plateasca noile taxe retroactive, guvernul ii confisca casa si bunurile. Judecata se face in fata unui juriu selectionat dintr-un grup de mame singure pe walfare care pot audia cazul doar Joia dupa amiaza intre 1:30 si 3:00 cand nu sunt programate talk-show-uri la TV.
Furnica pierde cazul.
Povestea se incheie cum Greierele termina ultima firimitura din mancarea Furnicii in timp ce casa in care sta(care, coincidental este fosta casa a Furnicii, confiscata de Guvern) se prabuseste, Greierele nestiind cum sa o intretina.
Furnica dispare in zapada.

Postari asemanatoare:

Daca ti-a placut, lasa-ne un comentariu:


Trackbacks