Upgrade prietena

Upgrade prietena

27.02.2012 10:31 0 comentarii

Upgrade de la programul Prietena 8.0 la programul Nevasta 1.0
(ghid de instalare)

Unul dintre prietenii mei s-a decis sa faca upgrade de la Prietena 8.0 la Nevasta 1.0 si a realizat ca acesta duce la un consum exagerat de memorie, lasand sistemulului extrem de putine resurse disponibile peantru alte aplicatii. El a observat de asemenea ca Nevasta 1.0 doreste din rasputeri sa se perpetueze (asemanator unui virus), ceea ce consuma de asemenea resurse deosebit de valoroase.
Nici o mentiune a acestui fenomen particular nu a fost inclusa in brosura produsului si nici in documentatie, chiar daca alti utilizatori l-au informat ca era un lucru la care trebuia sa se astepte datorita naturiia cestei aplicatii. Dar nu este doar atat. Nevasta 1.0 se instaleaza de una singura in asa fel incat se lanseaza singura la initializarea sistemului, de unde poate monitoriza toate celelalte activitati ale acestuia.

El a observat cu tristete ca alte aplicatii cum ar fi PokerNight 10.06, BeerParty 5.5 si Noaptea-n Bar 7.7 nu mai pot rula in sistem, deoarece il fac sa se blocheze cand sunt selectate, desi inainte mergeau de minune.

In timpul instalarii, Nevasta 1.0 nu atentioneaza asupra instalarii simultane a unor plug-in-uri nedorite precum Soacra 55.8 respectiv Cumnatul 16.1 in versiune Beta. De asemenea, si performantele sistemului par sa se diminueaza cu fiecare zi ce trece.

Iata cateva facilitati pe care le-ar dori in urmatoarea versiune Nevasta 2.0:
- un buton “Nu mai spune asta inca o data”
- un buton “Minimizare” disponibilla fiecare rulare a programului
- programul de instalare sa aiba doua optiuni: una care sa permita dezinstalarea ulterioara in orice moment, fara pierderea de cache sau de alte resurse ale sistemului si alta care sa permita rularea driverului de retea, fapt ce ar permite sondei hardware a sistemului sa poata fi utilizata;

Bug warning: Nevasta 1.0  mai are un alt bug nedocumentat: daca incerci sa instalezi Amanta 1.1 inainte de a dezinstala Nevasta 1.0, aceasta va sterge fisierele MSMoney inainte de a se dezinstala, si apoi Amanta 1.1 va refuza se se instaleze, sub pretextul ca sistemul are resurse insuficiente.

Evitarea bug-ului: Pentru a evita acest bug, incercati sa instalati Amanta 1.1 pe un sistem diferit si nu rulati vreodata aplicatii de transfer de fisiere intre cele doua sisteme.

Postari asemanatoare:

Daca ti-a placut, lasa-ne un comentariu:


Trackbacks